Cum de a alege un scaun cu rotile electrice?

Dacă dvs. sau o persoană dragă suferă de mobilitate redusă, are nevoie de un scaun cu rotile, dar a fost refuzat de compania de asigurări, puteți să vă procurați singur unul. Vă vom oferi câteva sfaturi esențiale despre cum și de ce să alegeți cel mai bun scaun cu rotile care vi se potrivește.

Așa-numiții solicitanți de asigurare au dreptul la un scaun cu rotile ca ajutor medical o dată la 5 ani, dacă au un diagnostic corespunzător și o cerere din partea medicului curant. În timpul procesului de aprobare de către medicul examinator al companiei de asigurări de sănătate, este posibil ca acesta să vă refuze cererea sau să vă atribuie o altă opțiune de scaun cu rotile decât cea prescrisă.

Cum să alegeți un scaun cu rotile electric

Dacă vă cumpărați singur un scaun cu rotile, vă va costa ceva, dar veți alege un scaun cu rotile care vi se potrivește. În plus, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la faptul că societatea de asigurări vi-l va lua din senin. În plus, nu trebuie să așteptați decizia companiei de asigurări și o puteți obține aproape imediat. Cum de a alege un scaun cu rotile confortabil

Scaune cu rotile mecanice

Căruciorul pliabil de bază este compact și ușor, fiind potrivit pentru utilizare ocazională. Căruciorul de sport este, de asemenea, potrivit pentru terenuri mai dificile. Căruciorul înclinat este destinat pacienților cu mobilitate redusă și imobilizați, pentru a le oferi sprijin. Căruciorul de toaletă este o combinație între un scaun cu rotile și toaletă și are o găleată specială sub scaun. Este potrivit pentru persoanele în vârstă și persoanele cu handicap.

Scaune cu rotile electrice

Scaunul cu rotile electric este alimentat de o baterie și este acționat de o pârghie. Gama sa este importantă. Se adresează în principal persoanelor care nu își pot folosi brațele pentru a se mișca sau care apreciază să aibă mâinile libere. Scaunele cu rotile electrice nu sunt de obicei acoperite de asigurarea de sănătate, așa că verificați. Acestea au un preț de achiziție și o greutate mai mare, care poate ajunge până la 100 kg sau mai mult.

Alegerea greutății, a capacității de încărcare și a dimensiunilor căruciorului

Alegeți capacitatea de încărcare a scaunului rulant în funcție de greutatea corporală a utilizatorului. Greutatea sa este, de asemenea, importantă pentru o manevrare ușoară. Scaunele cu rotile pliabile cu cuplaj rapid pentru îndepărtarea roților sunt adecvate pentru transport. Pacienții care au dificultăți în a-și păstra echilibrul atunci când stau în șezut vor aprecia scaunele rulante înclinate. Verificați dimensiunile pentru a vă asigura că puteți urca într-un lift.

Verificați dimensiunea și designul pernei scaunului

Lățimea pernei scaunului este importantă. Pentru confort și manevrare ușoară, trebuie să existe o distanță de 1-2 cm pe fiecare parte între scaun și șold. De asemenea, verificați adâncimea scaunului, adică distanța dintre spătar și marginea din față a pernei scaunului. Trebuie să existe o distanță de 5 cm între șezut și baza genunchiului. Unghiul scaunului, centrul de greutate, distanța dintre suporturile pentru picioare și înălțimea spătarului, care nu trebuie să depășească punctul de îmbinare a omoplaților, sunt, de asemenea, importante.

Roți de scaun cu rotile

Puteți alege între roți pneumatice și roți care nu necesită întreținere. Roțile solide sunt mai bune dacă folosiți căruciorul în principal în interior și pentru călătorii scurte, deoarece acestea nu elasticizează și sunt mai puțin confortabile atunci când vă deplasați în afara drumului. Pe de altă parte, roțile pneumatice sunt potrivite în special pentru utilizarea off-road. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de posibilitatea ca acestea să facă pană și să se găurească.